Druk? Ga naar de bloedbank!

Druk? Ga naar de bloedbank!

Druk zijn, is jezelf geen rust en ontspanning gunnen. Het heeft niet altijd met jouw overvolle agenda te maken, maar met je Ego die je aanspoort om vooral ‘nuttig’ bezig te blijven. Gewoon even op de bank zitten met een kop thee, behoort daar niet toe.  Daarbij wordt ‘druk zijn’ in onze maatschappij tot hoog aanzien gerekend. ‘Druk?’ is een vraag die je dagelijks gesteld kan worden. Zeg daar maar eens ‘nee’ op.

Yoga & Mindfulness helpt mij om dat overactieve Ego wat tot bedaren te brengen in de vorm van een strandwandeling, een meditatie of een zonnegroet. Is dit een te grote overgang en te ‘self-centered’ voor je, ga dan eens naar de bloedbank. 

De een gaat uit altruïsme, de ander (zoals ik) wordt gemotiveerd door een persoonlijke gebeurtenis. In mijn toen nog ‘drukke’ leven in de zakenwereld ervaarde ik een bezoekje aan de bloedbank als een oase van rust. Even niet bereikbaar zijn, zonder haast een tijdschrift lezen tot je aan de beurt bent en je achteraf laten verwennen door een lieve vrijwilliger met een kopje soep.

‘Ik zou wel bloed willen geven’ zei een collega ooit tegen mij, ‘maar ik kan het niet missen’. Dat ervaar ik helaas tegenwoordig ook (erfenis van meerdere burnouts), waardoor ik niet meer elke keer kan doneren als ik opgeroepen wordt. Bloed kunnen geven is een geschenk aan een ander, maar ook voor jezelf, want het betekent dat jij goede gezondheid verkeert.

Dus ben je druk (of niet druk) en gezond?! Ga naar de bloedbank! Oh ja, je redt er ook nog levens mee. 

Kijk op @sanquin hoe je je kunt aanmelden als donor. En lees ook eens over doneren tijdens werktijd.

#sanquin #bloedbank #bloedgeven #redlevensmetjouwbloed #bloedgevenindebaaszijntijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *