Blog

Blog

Druk? Ga naar de bloedbank!

Posted by marIKen on  29 augustus 2021
0
Category: Geen categorie
Druk zijn, is jezelf geen rust en ontspanning gunnen. Het heeft niet altijd met jouw overvolle agenda te maken, maar met je Ego die je aanspoort om vooral ‘nuttig’ bezig te blijven. Gewoon even op de bank zitten met een kop thee, behoort daar niet toe.  Daarbij wordt ‘druk zijn’ in onze maatschappij tot hoog aanzien gerekend. ‘Druk?’ is een vraag die je dagelijks gesteld kan worden. Zeg daar maar eens ‘nee’ op. Yoga &

Moeiteloos

Posted by marIKen on  16 augustus 2021
0
Category: Geen categorie
Het zijn niet altijd de grote en zware tegenslagen die je leven beheersen, maar kleine dagelijkse beslommeringen. Sleutels die je kwijt bent als je al te laat bent, de grote mond van je puberdochter of een huisgenoot (ik noem geen namen) die voor de derde keer met zijn vieze schoenen het huis door banjert. Gebeurtenissen die je stukje voor stukje meer laten verkrampen en je stresswijzer richting ‘stoom uit je oren’ stuwen. Ik merk het

Werk aan je plezier!

Posted by marIKen on  30 april 2021
0
Category: Geen categorie
Zoals elke ochtend kreeg ik ook vandaag een inspirerende quote op mijn telefoon: ‘Werk aan je plezier’ en deze vlieger gaat zeker voor mij op. Het idee om een overzicht te maken van mijn dagbesteding schopte ik steeds nonchalant een stukje naar voren. Niet heel erg oplossingsgericht, want zo blijf ik er elke keer tegenaan lopen. Tijd dus om er iets mee te doen. In mijn bullet journal maakte ik een schema met mijn belangrijkste

Klein geluk

Posted by marIKen on  9 februari 2021
1
Category: Geen categorie
‘Mamaaa!!’ Ze kwam van boven, maar binnen 3 passen stond mijn oudste dochter, 14 inmiddels, naast me met ogen die straalden van geluk. Ik deed een voorzichtige inschatting naar de oorzaak hiervan: de schade aan haar telefoon werd uiteraard vergoed nadat ze deze herhaaldelijk had laten vallen bij een tiktok dansje, ze kon AirPods kopen voor maar 25 euro, ze had meer dan 100 likes gekregen op haar ” insta-post”. Een kleine greep uit de

Wat zijn jouw intenties voor 2021?

Posted by marIKen on  8 januari 2021
0
Category: Geen categorie
Het nieuwe jaar is begonnen. Het was verleidelijk, maar ik heb het niet gedaan, goede voornemens gemaakt. Goede voornemens waar na een aantal maanden, weken, dagen, uren (ik kan nog wel even doorgaan), niet meer aan voldaan worden, omdat dat nou eenmaal is hoe het gaat met goede voornemens.  De euforische impuls van het anders willen verdampt geleidelijk aan, tezamen met het veel te hoge alcoholpercentage in je bloed doordat je Kerst verspreid over 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *