Innerlijke rust & Stabiliteit

Innerlijke rust & Stabiliteit

  • Bewust worden

Je voelt dat het anders moet, maar hoe?! Om te veranderen, is het nodig om te op te merken hoe je het nu doet. We zitten zo vast in onze patronen en automatische reacties, dat we niet door hebben dat het ook anders kan. ‘Zo ben ik nou eenmaal’ hoor ik met regelmaat. Wil jij de uitdaging aangaan om dit te onderzoeken? Uit je comfort zone en voorbij je eigen excuses?! JIJ bent de enige die voor verandering kan zorgen, maar je bent ook je eigen tegenstander door belemmerende gedachten en overtuigingen. Ik begeleid je in dit (lastig, maar oh zo prachtig) proces van zelfreflectie. Een eerste stap naar worden wie je werkelijk bent.

  • Bewust blijven

In deze workshop gaan we onze aanwezigheid in het moment nog meer verdiepen. Hierdoor leer je jouw reacties op te merken en stap voor stap de respons hierop uit te stellen. In plaats van automatisch reageren op een trigger of impuls, creëren we vrijheid om bewust te kiezen óf je wilt reageren en zo ja, hoe. Dit leert je o.a. om niet meteen ‘ja hoor’ te zeggen als iemand je met werk wil opzadelen of een sneer terug geeft bij een nare opmerking.
We gaan ook meer oefenen in het leren rusten; in tevredenheid zijn in het moment zonder dat je ‘nuttig’ bezig bent.

  • Omgaan met (lastige) emoties

Wil je weer in contact leren komen met je gevoelens en emoties. Helemaal de lastige, pijn en verdriet, willen we meestal niet voelen. Door vooral druk bezig te blijven en jezelf af te leiden of te verdoven, proberen we hieraan te ontkomen. Alleen als emoties niet gehoord en gevoeld worden, zal het door middel van ongemak steeds luider van zich laten horen, tot depressie aan toe. Door middel van logische uitleg over hoe emoties werken tot concrete lichaamsgerichte oefeningen en meditaties zul je steeds beter in staat zijn om alles wat zich aandient te omarmen.

  • Jij & de ander

Maak je je druk over wat anderen van je denken/verwachten of merk je bij jezelf veel frustratie op over het gedrag van een ander? Wanneer je de andere workshops gevolgd hebt, ben je steeds beter in staat om je eigen gedrag en gedachten positief te veranderen. Maar hoe zit dat als iemand anders joù onrecht aandoet of veroordeelt. In deze les leer je steeds meer los te komen van meningen van anderen en kom je steviger in je eigen kracht te staan. Hoe fijn zou het zijn als je onverstoorbaar wordt, terwijl je in liefdevolle verbinding met jezelf en de ander blijft?

Als deelnemer krijg je per workshop toegang tot thuisoefeningen, geleide meditaties en videoinstructies. Klik op de betreffende workshop en vul het bijbehorende wachtwoord in om hier toegang tot te krijgen.