Moeiteloos

Moeiteloos

Het zijn niet altijd de grote en zware tegenslagen die je leven beheersen, maar kleine dagelijkse beslommeringen. Sleutels die je kwijt bent als je al te laat bent, de grote mond van je puberdochter of een huisgenoot (ik noem geen namen) die voor de derde keer met zijn vieze schoenen het huis door banjert. Gebeurtenissen die je stukje voor stukje meer laten verkrampen en je stresswijzer richting ‘stoom uit je oren’ stuwen. Ik merk het bij mezelf (of meestal zijn het mijn kinderen die mij erop wijzen) aan mijn gezucht en gesteun. Dagen die gevoelsmatig eindigen in Brigitte’s Kaandorp klaagzang: ‘ik heb een heel zwaar leven’. Alles zit tegen, niks is leuk en DOE TOCH EEN KEER DIE SCHOENEN UIT!!!!!

Het zijn problemen die, als je goed in je vel zit, geen problemen zijn. Sleutels had ik vaak al in mijn tas gedaan, de pubertirade waait over als ik met compassie luister zonder te reageren en de vieze schoenen… nou die blijven gewoon irritant. Verwacht nou geen wonderen.

Als je je bewust wordt van je ‘ik-heb-een-heel-zwaar-leven’ modus, gun jezelf dan een reset. Elk moment is een nieuw begin. Sta letterlijk even stil, richt je aandacht op je ademhaling en herhaal een aantal minuten de volgende zinnen :’ Ik adem in en ik glimlach, ik adem uit en laat los.’ Een kleine investering in jezelf om weer lichter, luchtiger en vreugdevoller in het leven te staan… maar dan wel zonder schoenen graag.

Heb je behoefte om, naast deze noodgreep, een structurele verandering aan te brengen in hoe je op situaties reageert, kijk dan eens naar mijn programma: Moeiteloos leven. In een traject van 3 maanden leer je je eigen gedrag doorzien en emoties als frustratie en weerstand op te lossen, zodat je  het leven (weer) kan omarmen zoals het zich aandient. Moeiteloos! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *