Klein geluk

Klein geluk

‘Mamaaa!!’ Ze kwam van boven, maar binnen 3 passen stond mijn oudste dochter, 14 inmiddels, naast me met ogen die straalden van geluk. Ik deed een voorzichtige inschatting naar de oorzaak hiervan: de schade aan haar telefoon werd uiteraard vergoed nadat ze deze herhaaldelijk had laten vallen bij een tiktok dansje, ze kon AirPods kopen voor maar 25 euro, ze had meer dan 100 likes gekregen op haar ” insta-post”. Een kleine greep uit de mogelijkheden waar een pubermeisje blij van wordt tegenwoordig.

Maar nee, er kwam sneeuw, heel veel sneeuw! Ik zag de stoere, mij-maak-je-niets-meid veranderen in mijn kleine meisje van 4 met een blik vol verwachting en blosjes op dr wangen.

Ze was niet de enige; een goede sneeuwval maakt de meeste van ons als een kind zo blij. Uitzonderingen daargelaten uiteraard, zoals de meneer die na de beloofde sneeuwval, zijn auto aan het uitbikken was om naar een noodgeval of zijn vitaal beroep te gaan. Dit is een aanname, maar niemand zou voor minder de weg op gaan, lijkt mij. Verder zag ik alleen maar een hoop plezier en vreugde, van jong tot oud. Zo simpel kan het dus zijn.

Het is een mooie herinnering dat er niet veel nodig is om dat verruimde gevoel van blijdschap te ervaren. Zo duidelijk als sneeuw, zijn de meeste geluksmomentjes echter niet. Daar is wel wat vertraging en aandacht voor nodig, anders is het zo aan je voorbij gegaan.  Een van mijn ultieme geluksmomenten is het spotten van de ijsvogel. Als ik in in gedachten loop met mijn blik op oneindig, zal ik hem niet zien. Verder word ik blij en gelukkig van family time, een strandwandeling met Flow, de stem van Ben Howard, vriendelijkheid en het zien genieten van mijn kinderen. Zo klein en simpel en tegelijkertijd zo groot en betekenisvol. En daarmee kom ik op de vraag: ‘wat is jouw klein geluk?!’

Eén gedachte over “ Klein geluk

  1. Mijn geluksmomentjes: elke avond voor het slapen even met mijn puberdochter in bed kletsen, manlief die het eten klaar heeft als ik thuis kom van het werken, weekendavonden met het gezin, kaarsjes aan, na een lockdown van ander halve maand de kindjes van mijn werk weer zien en die dan naar binnen rennen, pas gewassen was aan de waslijn, huis aan kant, wekelijkse telefoongesprekken met mijn zusje, uitgebreid koken, op een mooie zomerdag een boek lezen in de zon, een glimlach en schaterlach van een baby, manlief die op zijn gitaar speelt, puberdochter die op de raarste momenten van de dag zich gaat opmaken, knuffels van naasten, een nieuwe tandenborstel etc etc.
    Als je er eens rustig voor gaat zitten, zijn er op de dag vele geluksmomenten!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.