Mediteren kun je leren

Mediteren kun je leren

Super interessant vond ik het vak stenografie tijdens mijn secretariële opleiding, nu alweer heel (heel, heel) wat jaartjes geleden. In totale onwetenheid keek ik naar de tekens in mijn boek, mijzelf nieuwsgierig afvragend wat ze zouden betekenen. Iedere week kon ik steeds een stukje meer ontcijferen, tot het moment dat ik de onbegrijpelijke tekens voor mijn ogen zag transformeren tot de betekenis die ze hadden. Het voelde alsof ik een geheime code ontcijferd had en de essentie aan mij geopenbaard werd!

Mediteren is voor mij precies eender. Vaak hebben we last van hardnekkige lichamelijke klachten, waarvan we niet weten waar deze vandaan komen. Of we hebben dat onbestemde gevoel; ‘ik ben echt heel gelukkig hoor, maar toch… ‘

Met ons hoofd proberen we de stenografie van ons leven te lezen, met het doel om zo snel mogelijk weer door te kunnen gaan. Vaak zonder succes, de klacht komt als een boemerang weer terug. In een andere vorm of met een duidelijker (pijn) signaal. 

Om jouw in steno geschreven klachten te kunnen vertalen, zul je stil moeten worden. “Quiet the mind and your soul will speak”. Word stil, luister en ontrafel  jouw geheime boodschappen. Op die manier hoeft je geest of lichaam niet aan de noodrem te trekken om je daar toe te dwingen, zoals 2 keer bij mij drastisch gebeurd is.

‘Maar ik kan niet stil zitten of stil zijn’, hoor ik je zeggen. Je bent niet alleen. In een onderzoek lieten mensen zich liever een pijnlijke stroomprikkel toedienen, dan dat ze 10 minuten alleen en in stilte zouden zijn met hun eigen gedachten. En dat is eigenlijk wat we allemaal doen, we zeulen liever de pijn of ongemak met ons mee, dan dat we luisteren naar wat het ons écht wil vertellen.

Niets doen, is niet niets. Ik leer je graag stapsgewijs hoe je dit je eigen kunt maken. In vanaf 17 mei bied ik via @SolideYoga een meditatiecursus van 5 lessen aan, om stukje voor stukje jouw in steno geschreven boodschappen te onthullen. We gaan ons niet weken afzonderen in serene stilte. Ik ga je leren hoe je dit kunt toepassen in jouw dagelijks leven, zodat over een tijdje misschien wel kunt verstaan wat je lichaam of geest je wil vertellen.

Binnenkort volgt meer informatie over de cursus. Wil je persoonlijk op de hoogte gebracht worden of ben je nieuwsgierig naar onderstaande boodschap 😉 , vul dan het contactformulier in.

    Reacties zijn gesloten.