Blog

Blog

Klein geluk

Posted by marIKen on  9 februari 2021
1
Category: Geen categorie
‘Mamaaa!!’ Ze kwam van boven, maar binnen 3 passen stond mijn oudste dochter, 14 inmiddels, naast me met ogen die straalden van geluk. Ik deed een voorzichtige inschatting naar de oorzaak hiervan: de schade aan haar telefoon werd uiteraard vergoed nadat ze deze herhaaldelijk had laten vallen bij een tiktok dansje, ze kon AirPods kopen voor maar 25 euro, ze had meer dan 100 likes gekregen op haar ” insta-post”. Een kleine greep uit de

Wat zijn jouw intenties voor 2021?

Posted by marIKen on  8 januari 2021
0
Category: Geen categorie
Het nieuwe jaar is begonnen. Het was verleidelijk, maar ik heb het niet gedaan, goede voornemens gemaakt. Goede voornemens waar na een aantal maanden, weken, dagen, uren (ik kan nog wel even doorgaan), niet meer aan voldaan worden, omdat dat nou eenmaal is hoe het gaat met goede voornemens.  De euforische impuls van het anders willen verdampt geleidelijk aan, tezamen met het veel te hoge alcoholpercentage in je bloed doordat je Kerst verspreid over 25

Voor Eva

Posted by marIKen on  7 januari 2021
0
Category: Geen categorie
‘Hi, ik ben Eva’. Lichtelijk overrompeld beantwoord ik haar enthousiaste ellebooggroet. Ze wervelt door naar de andere deelnemers om dit 2020-ritueel te herhalen, mij in verwarring achterlatend. De vrouw die ik in gedachten gevormd had, door het trouw lezen van haar Volkskrant column in subtiele schrijfstijl, altijd met een bescheiden en ingetogen foto, komt niet overeen met deze sprankelende persoonlijkheid, waar geen vleugje terughoudendheid in te vinden is. Ik had me aangemeld voor ‘Columns aan

Mama, je make up. Geef me je Make-up

Posted by marIKen on  14 november 2020
0
Category: Geen categorie
Bij welke destijds 13 jarige puber galmen deze Gooische Kinderen voor Kinderen tonen niet de hele dag door het hoofd als je het weer een keer gehoord hebt? (Graag gedaan 😉 ) En welk 13 jarig pubermeisje was niet de hele dag met make-up bezig? Nou, dit meisje dus… Het heeft me gewoon nooit zoveel kunnen bekoren. Vroeger-vroeger was ik al geen meisje-meisje en klom ik liever in bomen of stampte ik door diepe modderplassen;

Twister

Posted by marIKen on  5 november 2020
2
Category: Geen categorie
Heb je kleine kinderen en de illusie.. eh.. het idee, dat als ze wat ouder zijn, (laten we zeggen een jaartje of 13 en driekwart) de rust en regelmaat terug keert in huis? Stop dan nu met lezen.. Ik keek weleens verlangend uit naar die leeftijd, terwijl ik uitgeput à la SilviaWitteman onderuitgezakt klodders pap, jam of een ander uitgeharde substantie die onder de triptrap geplakt zat, aanschouwende (must read! columnbundel ‘Pekingeend bij nacht’ van

Eén gedachte over “Klein geluk

  1. Mijn geluksmomentjes: elke avond voor het slapen even met mijn puberdochter in bed kletsen, manlief die het eten klaar heeft als ik thuis kom van het werken, weekendavonden met het gezin, kaarsjes aan, na een lockdown van ander halve maand de kindjes van mijn werk weer zien en die dan naar binnen rennen, pas gewassen was aan de waslijn, huis aan kant, wekelijkse telefoongesprekken met mijn zusje, uitgebreid koken, op een mooie zomerdag een boek lezen in de zon, een glimlach en schaterlach van een baby, manlief die op zijn gitaar speelt, puberdochter die op de raarste momenten van de dag zich gaat opmaken, knuffels van naasten, een nieuwe tandenborstel etc etc.
    Als je er eens rustig voor gaat zitten, zijn er op de dag vele geluksmomenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *