Bloggen doe je zo

Bloggen doe je zo

‘Bloggen doe je zo’, ‘How blogs work’, ‘Bloggen voor dummies’. Even lukraak een greep uit de literatuur die beschikbaar is als je wilt bloggen. Domme ik, die gewoon d’r tien vingers boven het toetsenbord is gaan houden en vanuit d’r gevoel is gaan ratelen. Bloggen ‘doe’ je dus blijkbaar niet zomaar even, maar is onderhevig aan allerlei regels en voorschriften. Het bracht me even aan het wankelen, want wat denk ik wel helemaal niet wat ik aan het doen ben !! (mijn kritische/onzekere ik). Mijn perfectionisme wil ermee aan de haal om de boeken door te spitten en de onderste regel boven te krijgen en het ‘goed’ te doen, ‘zoals het hoort’.

Gelukkig is mijn DGWJLV-ik ook wakker en alert die ingrijpt en het objectief kan aanschouwen. Al die boeken vol met tips en trucs zijn vooral voor zakelijk bloggen, hoe je je verhaal doelgericht en lucratief je klanten kunt laten bereiken. Laten er nou tenminste 4 woorden in de voorgaande zin zitten die me hetzelfde gevoel geven als nagels over een schoolbord. (bijna niet meer voor te stellen met de digiboards van tegenwoordig, maar ik weet nog precies hoe het klinkt, ieuwww).

Ik wil niet doelgericht met allerlei trucjes aan de slag gaan om lucratief bezig te zijn (ieuwww!). Wel voel ik de behoefte om wat meer uit mijn veilige cocoon te stappen en mijn blogs van trage rupsen tot vlinders te laten ontpoppen en hun vleugels te laten uitslaan om verder de weide wereld in te vliegen. Verder dan het terrarium waarin ze gevangen zitten, waar ik nu enkel mijn naaste familie ze in laat aanschouwen; die ze met de plichtgetrouwe oeh’s en ah’s bewonderen, omdat het de lieve familieleden zijn die ze zijn.

Verder betekent ook eng en onveilig en weer net een stapje verder in het proces om te laten zien wie IK ben, in plaats van te kameleoneren met de rest (ik weet dat dit geen woord is, maar je begrijpt vast wat ik ermee bedoel). Maar verder betekent ook weten hóe je het onder de aandacht brengt, deelt via social media en een groep opbouwt die gelijkgestemd is. Ik moet dus kennis zien te vergaren, want wat dat betreft ben ik echt een dummy. Hmmm, zal er misschien een boek over geschreven zijn….

Reacties zijn gesloten.