Mondays

Mondays

‘I hate Mondays’ bromde Garfield jarenlang vanaf mijn kinderdekbed met een klodder tandpasta over zijn hoofd. En dat is de mening van velen; het weekend is veel te snel voorbij, een lange week ligt weer voor ons en waarom is het altijd, zelfs als de zon schijnt, zo grauw op die maandagen!

Mijn week ziet er anders uit dan die van de gemiddelde Nederlander; de planning van mijn lessen, huishoudelijke taken, verzorging kids en doodle heeft geen vastomlijnde structuur, maar is daarom niet minder uitdagend. Voor mij, als niet-gediagnosticeerde ADD’er/hooggevoelige, is het juist een enorme valkuil, want er is altijd wel iets te doen/iets te moeten.

Mijn voornemen om hier enigszins een structuur in aan te brengen ligt al jaren in de hangmat met een cocktail in de hand, het van een afstandje te aanschouwen, opgelucht dat ie tot nu toe nog niet in het gareel was gespannen. Al jaren laveer ik dus van de ene taak naar de ander met de aandachtsboog van een springveer, zonder vaak iets concreets tot iets compleets te complemeneren met een spoor van ‘net niet’ achter me. Hoe graag ik het ook wil, het is tot op de dag van vandaag nog niet gelukt.

En naast het feit dat er niet genoeg uit mijn handen komt, is er ook het gegeven dat er nooit tijd is (lees: ik me nooit tijd gun) voor het DGWJLV-principe (ken je ‘m nog, van een aantal blogs geleden?..). Zo komt het ook dat ik nog geen bladzijde verder gekomen ben met project ‘Boek’, want ‘daar heb ik toch geen tijd voor?…’ Vandaar dat ik besloten heb om de maandagen vrij te plannen hiervoor en hierdoor twee vliegen in 1 klap te slaan, door te doen wat ik leuk vind én aan de slag te gaan met een opzet voor een dag structuur, welke in het boek zal komen. En tevens ga ik hiermee Garfield het tegendeel bewijzen en de ommekeer te maken van ‘I hate mondays’ naar:

Monday is Funday!

Baal jij ook zo van het begin van de week, ga dan op zoek naar jouw plezier om jezelf dit specifiek op deze dag te gunnen (of een andere dag als bijvoorbeeld zondag jouw stomdag is). Doorbreek zo jouw patroon, stap af van het gevoel waarmee die dag doordrenkt is. It’s all in our heads. Garfield krijg ik waarschijnlijk niet uit zijn mopperstand, maar wellicht heb ik jou wel een aanzet gegeven om zo jouw uitdaag-dag net een beetje leuker te maken.

Garfield

Reacties zijn gesloten.