Own it!

Own it!

‘Own it, girl!’ roept Jack Black naar zijn tegenspeelster in de (naar mijn mening) hilarische film Jumanji Welcome to the Jungle, waarop zij op haar beurt d’r haar naar achter gooit en heupwiegend op d’r doel af gaat.

Ik vind het een geweldige uitdrukking, own it. En dan niet zo zeer in deze context, maar wel in dat wat je kracht is tot uiting te laten komen en dit te ‘ownen’, zonder valse bescheidenheid, excuses en eigen verbazing. Ik hoor mezelf dat laatste regelmatig doen, proberen uit te leggen wat er gebeurt als ik een yogales geef; zelf soms nog stomverbaasd over de moeiteloosheid waarmee dit gepaard gaat of wat er in me op komt wat naadloos lijkt aan te sluiten op waar iemand mee worstelt op dat moment.

Het ‘ownen’ betekent niet jezelf op je borst slaan en uit de hoogte kakelen hoe goed je wel niet bent, maar het voor jezelf accepteren, zonder het kleiner te maken of het verder uit te leggen aan iemand. Daarmee sta je krachtig en zelfverzekerd in je kwaliteit(en). De term herinnert mij hieraan en helpt me erbij.

‘Own it!’ vind ik ook van toepassing op je uiterlijke kenmerken die niet schijnen te passen in het maatschappelijke ideaalbeeld, wat er voor zorgt dat je je buik insnoert of je neus laat corrigeren. Laten we met z’n allen wat meer Karen Gillan’en, ook al bezitten wij geen killerbody and amazing boezem. Geloof me, ook zij heeft iets waar ze onzeker over is..vraag me alleen niet wat 😜.

‘Own it!’ leek de slechthorende vrouw die voor me in de tram kwam zitten gisteren geweldig toe te passen. Niet met doorzichtige gehoorapparaten of verborgen houdend achter haar lokken. Nee, ze droeg haar haar kortgeschoren, waardoor haar knalrode hoortoestellen als fonkelende juweeltjes achter haar oren blonken. Own it, girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *