First Dates

First Dates

‘Leuk, zo’n eerste date’, is het standaard grapje tussen mij en mijn man. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe dit ontstaan is, maar we gebruiken het op de meest niet-date-like momenten: worstelend met de eerste, tot in de haarwortels ontplofte luier van dochterlief, midden in Barcelona op een van de drukste kruispunten met autopech, op de eerste hulp, omdat het toch niet zo verstandig bleek om met een drilboor tegels van de muur te trillen….met een korte broek aan.

Onze echte eerste date heeft, bizar genoeg, al 24 jaar geleden plaatsgevonden: pizza eten bij Donatello’s, naar de romantische (lees:afgrijselijke) film ‘A walk in the clouds’ (leuk, zo’n eerste date 😉 ) om vervolgens (ik achterop) hobbelend op de brommer terug met een grote bak popcorn naar onze huisgenoot te gaan, die het niet kon waarderen dat we hem daarvoor wakker maakten om 01.00 ‘s nachts, want HIJ HIELD HELEMAAL NIET VAN ZOUTE POPCORN!!!!!!

Het was een leuke first date en vele volgden. Tegenwoordig zie je niet anders op tv, Married at first sight, Lang leve de liefde, First dates Nederland/Ierland/Nieuw-Zeeland, Engeland (mijn favoriet!) / VIPS en gister hoorde ik zelfs dat ‘Op goed geluk’ weer op de buis komt; please, sommige dingen zijn écht niet voor herhaling vatbaar!
Nieuwe ontmoetingen en liefdes zijn dus hot en ik kijk er ook graag naar, gewoon omdat je, als je voorzichtige liefdes ziet ontvouwen, je niet anders kan dan het met een onbedwingbare glimlach en een verruimd hart te aanschouwen. Je kiest op zo’n moment voor elkaar en als je dan eenmaal in een solide relatie zit, dan is het vanzelfsprekend en wordt het niet meer uitgesproken dat je voor elkaar kiest. Dat besef kwam tot mij toen ik Claudia de Breij op Oudejaarsavond hoorde zingen: ‘blijf je nog een jaar?’. Hoe mooi en en hoe nodig om samen de balans op te maken en naast de huishoudelijke-, gezinstechnische- en praktische taakverdeling te voelen of de verbinding er nog is.

Gister, toevallig tijdens Valentijnsdag, hebben wij nog even getoetst en konden we, na het nodige te hebben uitgesproken, gelukkig concluderen: ja, we blijven nog een jaar. Op naar de volgende First Dates! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *