Wat zijn jouw intenties voor 2021?

Wat zijn jouw intenties voor 2021?

Het nieuwe jaar is begonnen. Het was verleidelijk, maar ik heb het niet gedaan, goede voornemens gemaakt. Goede voornemens waar na een aantal maanden, weken, dagen, uren (ik kan nog wel even doorgaan), niet meer aan voldaan worden, omdat dat nou eenmaal is hoe het gaat met goede voornemens.  De euforische impuls van het anders willen verdampt geleidelijk aan, tezamen met het veel te hoge alcoholpercentage in je bloed doordat je Kerst verspreid over 25 dagen hebt moeten vieren. Er is meer dan alleen januari voor nodig om dat in te laten drogen. Ik neem je graag mee in mijn visie hoe dit anders kan.

Een specifiek omkaderd einddoel wordt vaak gecreëerd vanuit je bewuste denken. Je wilt iets bereiken omdat je denkt dat je dat nodig hebt of dat het je leven beter zal maken. Een promotie, een slanker lichaam, een relatie. Zo was mijn verlangen dat ik een eigen ruimte zou hebben om klanten te kunnen begeleiden. Mijn ego lijkt het geweldig om mijn naam te laten prijken op de gevel en ik me kan omwentelen in mijn eigen feng-shui ingerichte studio. Ik dacht dat ik dit wilde en zelfs nu nog krijg ik een tumbs-up van mijn ego als ik eraan denk. Maar mezelf vastleggen aan een jaarhuur en gedwongen zijn om minstens 6 klanten per dag af te vinken staat haaks op mijn échte verlangen: vanuit verbinding anderen begeleiden naar een vreugdevol en moeiteloos leven. 

Geen goede ego-voornemens dus. Maar wat dan wel? Wat als we het eens omdraaien en onze aandacht richten op de reis in plaats van de eindbestemming. Door tijd en aandacht aan jezelf te besteden, en dan bedoel ik aan wie je écht bent, zal de weg zich als vanzelf ontvouwen. Dan zal duidelijk worden wat de bedoeling voor jou is dit jaar. En beter nog, je kunt dit nooit niet-niet halen, want het staat nog niet vast. Win-win.

Hoewel dit proces een stuk leuker is dan bikkelen om je einddoel te halen, gaat het niet vanzelf. Je hebt twee dingen nodig: focus & vertrouwen. Focus om te blijven doen wat je leuk vindt en vertrouwen dat dat wat bedoeld is, tot uiting zal komen. Voor mij is schrijven een pas ontdekte passie, ik word er blij van, het gaat moeiteloos en ik blijk er zowaar wat van te kunnen. Gek genoeg is dit het eerste wat ik laat vallen als ik het druk heb. Ik heb dus focus nodig om dit te blijven doen en te vertrouwen dat het me brengt waar ik hoor te gaan.  Mijn reis is dus schrijven (ziel) en niet een beroemde schrijfster worden met een wekelijkse column in mijn favoriete tijdschrift (ego).

Ik ben benieuwd of je hier iets in herkend en wat jouw intenties zijn voor het nieuwe jaar. Deel het met me op Facebook of als reactie onder dit bericht en misschien kan ik je helpen om je eindbestemming te transformeren tot een mooie reis.

Liefs, Mariken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *