Mama, je make up. Geef me je Make-up

Mama, je make up. Geef me je Make-up

Bij welke destijds 13 jarige puber galmen deze Gooische Kinderen voor Kinderen tonen niet de hele dag door het hoofd als je het weer een keer gehoord hebt? (Graag gedaan 😉 ) En welk 13 jarig pubermeisje was niet de hele dag met make-up bezig? Nou, dit meisje dus…

Het heeft me gewoon nooit zoveel kunnen bekoren. Vroeger-vroeger was ik al geen meisje-meisje en klom ik liever in bomen of stampte ik door diepe modderplassen; gelukkiger kon je me niet maken. Op latere puberleeftijd heb ik wel wat geëxperimenteerd, waarvan 1 situatie me nog helder voor de geest staat. In vrije interpretatie van ‘geef me je make-up’ had ik gewoonweg een knalrode lipstick van mijn moeder gepakt en deze rijkelijk gestift. Intuïtief draaide ik me snel om toen mijn moeder de kamer binnen kwam, maar haar ogen, die brandden in mijn rug, lieten me gedwee naar de badkamer lopen om het geheel met een tissue ongedaan te maken. Ieder levend wezen weet dat dit niet zomaar gaat, waardoor ik de rest van de dag als trieste Pipo de Clown door het leven ging.

Ik kreeg pas echt interesse in make-up door mijn, je weet hoe oud, oudste dochter, die de een naar de andere vlog en tutorial bekijkt en aandacht en verzorging aan haar uiterlijk besteedt. ‘Dat kan ik ook,’ dacht ik en bekeek een tutorial voor ‘meisjes boven de 40’, waarin een verlept vrouwtje binnen 2 minuten moeiteloos gemetamorfoseerd werd tot een fierce creature. I didn’t even try. Beetje zoals met Bob we-put-a-tree-down-here-and-we’ll-give-him-a-little-friend Ross; heerlijk om naar te kijken, but don’t try this at home!

Een simpele google search bracht me afgelopen donderdag in de knusse woonkamer van Annemiek Wijsman. Iets te openhartig deelde ik mijn make-up routine: gewoon laten zitten als ik ga slapen en de volgende dag een kloddertje mascara erbovenop. Zelf het mondkapje kon haar afschuw niet verhullen. Maar ze ging de stijd aan en binnen 2 uur was ik gemetamorfoseerd tot een fierce creature 😉 én in staat om dit zelf te doen. Do try this at home!

Eenmaal thuis met een tas vol gekochte goodies werd ik van alle kanten bewonderd en drie keer raden wat mijn dochter spontaan begon te zingen?… Nou, niet echt natuurlijk, maar dat was voor het verhaal wel leuk geweest.

Dank je wel, Annemiek. Jij noemt jezelf een Make-up Artist, ik noem je een magican en ik kijk uit naar onze volgende afspraak voor personal shopping!

Reacties zijn gesloten.