Ervaringen van deelnemers

Begin dit jaar kwam ik overspannen thuis te zitten, waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van een hoge werkdruk, veel reistijd van en naar m’n werk, overgangsklachten en talrijke migraine-aanvallen.
Naast de begeleiding van de huisarts en de psycholoog was ik ook op zoek naar “iets” waarmee ik dit in de toekomst zou kunnen voorkomen. Al zoekend op internet kwam ik al gauw uit bij yoga en/of mindfulness. Beiden heb ik in het verleden al eens geprobeerd en toen werd ik vooral nerveus van al die mensen om me heen die daar heerlijk “zen” zaten te zijn terwijl ik me totaal niet kon ontspannen. Dit is niks voor mij dacht ik toen al snel maar via de site van Solide Yoga kwam ik uit bij het verhaal van Mariken en dat sprak me meteen aan.
Ze gaf aan dat ze zelf een burnout heeft gehad en dat gaf mij het gevoel dat ze dan in ieder geval zou begrijpen wat ik door maakte. Ook het feit dat ze de mogelijkheid bood om 1 op 1 coachingslessen te volgen sprak mij erg aan, dan waren er in ieder geval geen andere mensen om me heen waar ik nerveus van zou kunnen worden. Ik heb een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en ik voelde meteen een klik, misschien zou zij me wel kunnen helpen…..
Dat was in februari en sindsdien ga ik elke week voor een sessie van één of anderhalf uur naar haar toe. Ook geeft ze me op maat gemaakte oefeningen mee waar ik thuis mee aan de slag kan. De lessen zijn een combinatie van Yoga en mindfulness die voor mij heel goed werkt. De lessen worden ook helemaal afgestemd op datgene waar ik op dat moment behoefte aan heb.
Haar aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik weer beter in m’n vel zit, ik voel me krachtiger, slaap beter, pieker minder en kan beter omgaan met m’n migraine en overgangsklachten.
Ook lichamelijk merk ik verbetering, ik ben soepeler en heb veel minder last van allerlei pijntjes aan m’n gewrichten. Ik zie het als een wekelijks kadootje aan mezelf en kom er altijd weer heerlijk ontspannen vandaan. Natuurlijk heb ik zoals ieder mens te maken met tegenslagen en moeilijke en verdrietige gebeurtenissen maar dankzij de sessies bij Mariken kan ik het leven gewoon beter aan. Jolanda-2018
***
Yoga met Mariken is “even een momentje voor jezelf”.

Het gaat er niet om welke yoga oefening je wel of niet kunt, maar om het “opmerken” dat de ene oefening misschien anders voelt dan de andere. Het gaat ook om het verleggen van je eigen grenzen bij de oefeningen door middel van concentratie en ademhaling. Om het creëren van ruimte in je beweging, maar ook ruimte in je denken: in plaats van het oordelen, bepaalde zaken “opmerken zonder oordeel”. Dit is een mooie uitdaging! Aan de hand van meditatieoefeningen aan het eind van de les lukt het soms om echt even helemaal nergens aan te denken.

Naast de oefeningen heeft elke les ook een thema of theorie. Theorie die je helpt om dingen af en toe eens op een andere manier te bekijken.

Yoga met Mariken geeft je hele mooie inzichten en bevestigt dat je een mooi mens bent! Steffie-2017
***
Ik ben yogales gaan volgen, omdat ik merkte dat ik in het dagelijks leven vaak met moeite bewoog, bv uit de auto stappen ed. De lessen gaven mij oefeningen die ik dagelijks ben gaan doen en ik merkte direct resultaat, bewoog makkelijker en ik voel me flexibeler. Ik ben ook een fanatiek golfer, en door de grotere mobiliteit is mijn swing en spel aanzienlijk verbeterd.
Gaëtan-2017
***